Compozitie pentru trei feluri de prajituri

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 ceasca ulei
  • 250 gr faina
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi cate putin uleiul, vanilia si coaja de lamaie. In amestec se presara faina treptat. Compozitia rezultata se poate folosi la trei feluri de dulciuri si anume: pentru prajitura se toarna compozitia intr-o tava si se toarna deasupra marmelada si nuca, dupa care se introduce in cuptor; pentru chec, se adauga in compozitie nuca, rahat sau stafide si se pune la copt intr-o forma de chec; pentru tort, se coace in forma de tort iar apoi se taie pe orizontala si se umple cu crema si frisca.


Fiecare din cele trei prajituri se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de prajituri:

Prajitura nuci umplute

Tort de mere si zahar ars

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors