Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi cate putin uleiul, vanilia si coaja de lamaie. In amestec se presara faina treptat. Compozitia rezultata se poate folosi la trei feluri de dulciuri si anume: pentru prajitura se toarna compozitia intr-o tava si se toarna deasupra marmelada si nuca, dupa care se introduce in cuptor; pentru chec, se adauga in compozitie nuca, rahat sau stafide si se pune la copt intr-o forma de chec; pentru tort, se coace in forma de tort iar apoi se taie pe orizontala si se umple cu crema si frisca.
Fiecare din cele trei prajituri se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de prajituri:
Prajitura nuci umplute
Tort de mere si zahar ars
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post