Clatite cu dulceata de portocale si de visine

Clatite cu dulceata de portocale si de visine este o reteta la care puteti aduce multe modificari. Atat la aluatul de clatite cat si la umplutura. In loc de dulceata de portocale si de vizine puteti folosi orice alt fel de dulceata de fructe.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat de clatite:
  • 3 oua
  • 500 ml apa minerala sau lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300-400 g faina
  • 1-2 linguri ulei
  • un varf de cutit cu sare
  • 150 ml ulei pentru copt clatitele
  • dulceata de portocale si dulceata de visine

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul vanilat, adaugam apa sau laptele, 1-2 linguri ulei si faina in ploaie, in timp ce amestecam cu telul sa nu faca cocoloase. Intr-o tigaie se pune putin ulei, surplusul se scurge si se pune tigaia la incins. Cand s-a incins, luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaie. Repede rotim tigaia, pentru intinderea compozitiei si lasam cam 3 min, dupa care cu un pic de indemanare +aruncare intoarcem foaia de clatita pe partea cealalta.
Lasam tot 3 min, apoi rasturnam pe un platou sau farfurie si se umplu cu dulceata. Se servesc 2 clatite la portie, o clatita cu dulceata de visine si o clatita cu dulceata de portocale.

Dulceata de portocale

2


300 g coaja portocale,500 g zahar tos,apa 300 ml,zeama de lamaie.
Coaja de portocala, numai partea portocalie, se taie fasii cu cutitul si o lasam o zi in apa rece. Dupa o zi, punem coaja la fiert si lasam o ora. Dupa o ora, aruncam apa si punem coaja iar, la fiert.O incercam muscand din ea,cand a inceput sa se inmoaie, scoatem coaja la racit. Dupa ce s-a racit,taiem coaja de portocala in bucatele.
Intr-o oala punem 300 ml apa si 500-600 g zahar tos, lasam sa fiarba, cand a inceput sa se lege punem coaja de portocala, Lasam sa fiarbe cam 30 min si punem putina zeama de lamaie, sa nu se zahariseasca, cat sta dulceata in borcan. Punem dulceata in borcane, cat este fierbinte si imediat punem capacul.

Dulceata de visine:

2


500 g visine, 600 g zahar tos, 200 ml apa, zeama de lamaie. Punem visinele,fara samburi,intr-un castron si deasupra lor presaram 100 g zahar sa-si lase zeama. Intr-o oala punem apa la fiert cu zaharul ramas si sucul de la visine. Cand incepe sa se lege punem visinele, iar dupa o ora punem zeama de la o lamaie.
Dupa 30 min, inca fierbinte se pune in borcanele si punem capacele.


Se servesc pudrate cu zahar pudra sau topping de fructe sau topping ciocolata.
Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu fasole verde

O delicioasa mancare de vara, doar cu legume, facuta la Multicooker.

Ghiveci de legume cu fasole verde
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide