Clafoutis cu prune

Clafoutis este un desert frantuzesc delicat si foarte indragit. Este foarte aspectuos, iar varianta de clafoutis cu prune este delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 prune mari
  • 30 g unt
  • 60 g zahar tos pentru cirese
  • 4 oua
  • 270 ml lapte
  • 60 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Clafoutis cu prune se prepara foarte usor si rapid.

Laptele se amesteca impreuna cu ouale, vanilia, praful de sare si faina, dupa care il lasam sa se odihneasca pana cand pregatim prunele.

Prunele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.

Intr-o tava patrata sau dreptunghiulara, adaugam untul topit, adaugam jumatatile de prune si le mai lasam acolo cateva minute. Adaugam zaharul si il lasam deoparte pana se dizolva.

Acest pas il puteti pregati si dinainte daca puneti zaharul deasupra prunelor intr-un vas separat de care "uitati" pana cand se dizolva zaharul. Optional puteti presara si scortisoara deasupra prunelor, va da o aroma deosebita clafoutis-ului nostru.

Deasupra prunelor turnam aluatul de oua, si lasam la cuptorul incins la 220 de grade pentru 20 de minute.


Clafoutis cu prune se serveste cubulete dupa ce s-a racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors