Clafoutis este un desert ce vina din Franta, o prajitura rapida si simplu de pregatit, pe care o puteti adapta cu fructele preferate sau de sezon.
1. Se curata perele, se taie sferturi, se golesc de samburi si casutele lor, apoi perele se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie. Cuptorul se incinge la 175 grade C. Se unge cu unt o forma de tarta(diam. 26 cm).
2. Se presara uniform pesmet. Se repartizeaza inauntru perele. Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu zahar, sare, zahar vanilinat si pudra de scortisoara.
3. Separat, laptele se amesteca impreuna cu ouale.Apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Apoi se toarna aluatul fluid deasupra feliilor de pere.
4. Se presara fulgi de migdale (eu n-am pus) si se coace tarta 40 minute, in cuptorul incins. Tarta se lasa sa se racoreasca putin.
Reteta Clafoutis cu perea fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Clafoutis cu pere se serveste caldut, cu o palarie de frisca batuta cu vanilie sau cu inghetata de vanilie. Pofta buna!
Pentru ca astazi este Ziua Nationala a Romaniei, nu puteam sarbatori altfel decat cu o mancare de fasole cu ciolan afumat. Am...
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei coptIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.