Clafoutis cu cirese si migdale

Clafoutis cu cirese si migdale este un desert simplu de facut, dar delicios! Un desert pe care merita sa-l incercati in perioada cu cirese proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g cirese fara samburi si redus la jumatate
  • 2 linguri de coniac
  • 5 oua
  • 200 g (1 cana) zahar brun
  • 90 g (3/4 cana) faina
  • un varf cutit de sare
  • 240 ml lapte
  • la temperatura camerei
  • 240 ml smantana
  • vanilie
  • Pentru topping:
  • 80 g migdale taiate marunt
  • 30 g (2 linguri) zahar pudra

Mod de preparare

Clafoutis este un desert francez cu cirese. Aceasta reteta este o combinatie intre tarta cu cirese si placinta fiind ununul dintre cele mai bune deserturi cu cirese. Textura este foarte cremoasa, iar ciresele suculente dau o dulceata aparte aluatului. 
Dupa ce se raceste, se poate taia in forma dorita si servi oricand si oriunde, neavand nevoie de furculita. Poate fi servit cu ceai sau cafea, dimineata la micul dejun.

Am ales ca topping migdale taiate marunt si zahar pudra, dar puteti alege si alte fructe, sau pur si simplu puteti faceti reteta simpla. Migdalele dau o textura aparte, iar in combinatie cu ciresele rezulta un clafoutis de vis.

Intr-un castron se amesteca ciresele impreuna cu coniacul, apoi se dau deoparte pentru aproximativ o ora.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina partea de jos si partile laterale ale nu forme de copt patrate cu latura de circa 24 cm. Preincalziti cuptorul la 180° C.

Intr-un castron puneti ouale impreuna cu zaharul si mixati pana cand amestecul devine albicios si pufos.

Adaugati faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula, apoi puneti lapte, smantana si vanilie.

Se pune in forma de copt jumatate din compozitia obtinuta si se da la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se formeaza o crusta subtire.

Se scurg ciresele, se scoate forma de la cuptor si le asezati peste aluat. In acest fel, ciresele nu se vor scufunda in aluat, ajungand pe baza acestuia. Se toarna compozitia ramasa peste cirese si se coace pentru inca 20 de minute.

Dupa acest timp, scoateti clafoutis din cuptor, presarati cu migdale si zahar pudra pe deasupra.

Dati la cuptor pentru inca 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Inainte de a servi dati pe un raft sa se raceasca.


Serviti clafoutis cu cirese si migdale dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca cu ceai.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors