Ciupercute

Pentru a realiza aceasta reteta de ciupercute, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, esenta de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite amoniac
  • o esenta de vanilie
  • 2 ½ cani faina

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zahar, ulei, lapte, apa, amoniac stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se pune faina cat sa devina o pasta mai groasa. Se ia forma speciala pentru cupercute si se pune pe aragaz sa se incinga.

Forma se unge cu putin ulei, dupa care se pune compozitia cu ajutorul spritului pentru ornat.

Nu se pune prea multa pasta deoarece aceasta isi mareste volumul si risca sa deverseze.


Dupa ce ciupercile s-au copt, palariutele acestora se dau prin ciocolata si prin miez de nuca macinat sau prin nuca de cocos.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Pasca fara aluat

Chec pufos

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala