Ciocolata de casa

Nu stiu altii cum sunt dar eu prefer intotdeauna ciocolata de casa in defavoarea ciocolatii din comert. Aceasta reteta de ciocolata este foarte usoara si gustoasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt nesarat 50 ml apa 250 g zahar 100 g alune de padure 150 g lapte praf 50 g cacao

Mod de preparare

Intr-o cratita, nu foarte mica, puneti apa si zaharul pe foc mic si amestecati tot timpul, pana cand se topeste zaharul (e important), si pana obtineti un sirop mai gros. Apoi adaugati cate putin laptele praf amestecat cu cacaoa. Amestecati continuu. Daca nu mai puteti invarti lingura prin cratita, incepeti sa puneti untul taiat cubulete pana terminati de pus tot amestecul de cacao si lapte praf. Dupa ce se omogenizeaza ungeti o tava cu unt si rasturnati amestecul in ea. Nivelati, insistand mai mult, pana se indreapta in tava, apoi adaugati alunele. Se lasa tava cu ciocolata de casa la frigider, 12 ore si apoi se portioneaza.


Ciocolata de casa se serveste taiata in cubulete.

Reteta Ciocolata de casa a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Tocanita de porc cu piure de cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide