Choux a la creme

Se fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa nu se formeze cocoloase.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 100 ml ulei
  • 1 cana cu apa
  • sare

Mod de preparare

Se fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga apoi pe rand ouale si se amesteca bine dupa fiecare. Se iau cu lingura din compozitie sfere mici, de aceeasi dimensiune si se pun la copt in tava unsa si tapetata. Se coc la foc potrivit, apoi se lasa la racit, se taie un capacel si se umplu cu crema de vanilie, ciocolata sau frisca.


Se pot servi ornate cu glazura de ciocolata, zahar ars sau pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Ciocolata de casa Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide