Choux a la creme

Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 100 gr unt
  • 200 ml apa
  • 4 oua
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • crema de vanilie
  • 150 gr frisca

Mod de preparare

Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste si se dezlipeste de pe margini. Se pun ouale pe rand, inglobandu-l pe fiecare. Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu curga. Se pun cu lingurita gramajoare de aluat pe o tava tapetata si se coc 10 minute la foc iute iar mai apoi la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scot choux-urile din cuptor si se pun sa se racoreasca pe un gratar.

Se taie fiecarui choux un capac si se umple cu crema de vanilie. Intre crema si capac se pune putina frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide