Chocolate brownies este o reteta de desert clasic american. Este o prajitura simplu de facut cu multa ciocolata ce poate fi servita alaturi de fructe proaspete.
Chocolate brownies .... sau un fel de negresa cu ciocolata, nimic complicat (dovada ca m-am descurcat chiar si eu). si nimic mai bun ca ciocolata.
Untul taiat bucatele si ciocolata rupta in bucati mici se topesc la foc foarte mic sau pe baie de aburi, amestecind continuu. Cind sint omogenizate, se iau de pe foc si incorporam pe rind, amestecind bine dupa fiecare, zaharul, vanilia, ouale unul cite unul, sarea si in final faina.
Intr-o forma patrata de 20x20cm, tapetata cu ulei vegetal sau cu hirtie de copt turnam compozitia. nivelam si o plasam pe gratarul fixat la mijlocul cuptorului, cuptor preincalzit in prelabil la 180 grade celsius. O lasam acolo cca 25 minute sau pina cind trece testul scobitorii (o scobitoare infipta in mijlocul tavii ,este curata la scoatere).
Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, timp in care preparam crema cu care vom glazura negresa.
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu restul ingredientelor si identic ca in prima parte,la foc foarte mic sau pe baie de aburi, omogenizam componentele, obtinind o crema ciocolatoasa si lucioasa, pe care o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi o intidem pe blatul de prajitura.
Taiem prajitura patrate, o pastram in frigider, se poate la fel de bine si congela, pentru o pastrare mai indelungata.
enjoy!
Sursa retetei de negresa: http://alison-trials.blogspot.ro/
Servim chocolate brownies la temperatura camerei si le pastram la frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post