Cheesecake la Borcan cu caviar de fructe de padure

Pe langa prepararea retetelor preferate, in bucatarie imi place foarte mult sa experimentez. Astazi am reinterpretat putin reteta clasica de cheesecake si a iesit un desert cremos cu o explozie de prospetime.

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri zahar
  • 1 litru apa
  • 1 bol cuburi de Gheata
  • 2 linguri sare
  • 200 ml ulei rece
  • 10 g gelatina pudra
  • 200 g biscuiti digestivi, maruntiti
  • 50 g unt, topit
  • 250 g crema de branza
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata, strecurăm fructele, vom folosi siropul. Între timp, am pus gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Apoi turnați într-un dozator de sos. Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem restul de apă, sarea, gheața și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul. Mai departe combinăm biscuiții mărunțiți cu untul topit și amestecăm bine, apoi punem primul strat de cheesecake în borcan, completând cu câteva fructe. Apoi mixam crema de brânză cu mierea și completăm borcanul. Decorăm cu "caviar" de fructe de pădure.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce