Cheesecake cu nuci si glazura caramel este o prajitura cu branza si baza de biscuiti absolut delicioasa. Glazura de caramel se potriveste perfect pentru un desert care te va face sa-ti mai doresti o felie :).
-se incalzeste cuptorul la 140`-150`C
-se zdrobesc biscuitii bine iar peste acestia se toarna untul topit; se amesteca bine
-se toarna mixtura pe fundul unei tavi/forme cu diametrul de 20cm si se preseaza bine; se da la frigider 30 minute
Filling/Umplutura:
-intr-un castron se pune crema de branza impreuna cu extractul de vanilie si zaharul
-se mixeaza bine pana se obtine o crema moale, fina
-se adauga ouale, cate unul pe rand; se bate bine
-peste crema obtinuta se adauga faina cernuta si alunele pecan
-compozitia de sus obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti + unt
-se intinde bine; se da la cuptorul preincalzit timp de 45 minute
-dupa cele 45 de minute; se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa aragazului intre-deschisa
Butterscotch Topping/Glazura:
-pe foc, intr-un vas se combina zaharul brun, untul si smantana
-se lasa pana se topeste zaharul de tot; se obtine un sirop mai gros
-se toarna peste crema de branza racita; se da la frigider pentru cel putin 3 ore sau se lasa peste noapte
Se topeste in gura, asa-i de buna.
Observatii: Tava mea a fost de 23cm deci putea iesi si mai inalta daca foloseam una de 20cm. Din cauza asta am mai facut cativa biscuiti cu unt in plus pentru blat; ma gandeam c-o sa-mi iasa prea subtire din cauza la largimea tavii. Dar a iesit pe placul meu si ca volum si mai ales la gust.
Am uitat sa mai mentionez ca, glazura se tine foarte bine. Nu este nici tare dar nici nu curge; este perfecta.
Reteta de cheesecake cu nuci si glazura caramel a fost propusa de Rebella pe forum culinar.
Serviti cheesecake-ul cu nuci si glazura de caramel dupa ce a stat la frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post