Cheesecake cu menta si piersici se prepara foarte usor, fiind un desert perfect in zilele calde de vara. Aceasta reteta de cheesecake nu este deloc greu de preparat.
Crusta:
Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele. apoi le-am amestecat cu untul. am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).
Crema: Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta. Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta. Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore).
Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic).
Reteta Cheesecake cu menta si piersici a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Serviti cheesecake-ul cu menta si piersici de la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post