Cheesecake cu ciocolata si stafide este o reteta de prajitura cu branza absolut delicioasa. Nu este deloc greu de preparat si poate fi servita la orice ocazie festiva.
BLATUL
Intr-un bol, se taie untul in bucati mici, amestecandu-l bine cu restul ingredientelor - se va forma un aluat sfaramicios.
Se intinde aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 cm, din loc in loc, intepandu-se cu furculita; se pune in cuptor (incalzit la 150C/300F), timp de 15 minute.
CREMA
Intr-un castron, se bat, usor, ouale. Se adauga, apoi, branza, zaharul si iaurtul; se amesteca si, cand s-au mixat, perfect, se adauga stafidele si ciocolata.
Dupa epuizarea celor 15 minute, se scoate blatul din cuptor, dar, nu se opreste functionarea cuptorului - se toarna crema de branza Delaco si se da la cuptor aproximativ 50 minute (este gata cand branza nu mai "danseaza" in tava si devine usor aurie).
Se lasa la racit (1-2 ore).
GLAZURA
Se taie untul in bucatele, se adauga peste ciocolata, impreuna cu siropul, si se topesc in cuptorul cu microunde - se poate topi si in bain-marie.
Se toarna glazura deaupra prajiturii si se lasa la racit, aproximativ 45 minute
Cheesecake-ul cu ciocolata si stafide se serveste felii dupa ce s-a racit.
Foarte indragita in tarile anglo-saxone si in America, cheesecake se poate prepara in functie de gustul fiecaruia! As spune, ca este unul dintre cele mai versatile deserturi, care poate aduce soare, intr-o zi urata si inghetata de iarna...: branza proaspata si cremoasa pe un pat crocant de biscuiti, ce poate fi mai bun?!
Despre cheesecake, se spune, ca a fost inventata in New York, dar, de fapt ea este mult mai apropiata de noi, europenii.
Se pare, ca cheesecake isi are originile in Grecia antica, cand, in timpul intrecerilor olimpice, atletii erau hraniti cu un amestec energizant, creat dintr-un amestec de faina, branza si miere, copt intr-o forma speciala rotunda. In urma cuceririi Greciei, de catre romani, reteta de cheesecake a fost doar „cireasa de pe tort”, obtinuta, odata cu victoria. Romanii au modificat-o si i-au adaugat, in plus, oua. De asemenea, tot romanii au fost cei, care au optat pentru o varianta de prajitura coapta sub o caramida incinsa, nu, doar incalzita, si au preferat sa o serveasca in exclusivitate la ocazii speciale
Totusi, abia, pe la sfarsitul secolului al 18-lea, cheesecake a inceput sa semene cu ceea ce cunoastem si iubim noi, astazi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post