Cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie

Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie este un deliciu de prajitura, care te indeamna sa ceri portii suplimentare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 150 g biscuiti
  • 150 g nuca
  • 150-200 g unt
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 550 ml frisca lichida (350 pentru compozitie
  • 200 pentru ornat)
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar pudra
  • o fiola vanilie
  • o ciocolata amaruie
  • 2 linguri gem (eu am folosit de mure
  • dar merge de orice fel
  • important e sa se lipeasca un pic capsunile de
  • tort)
  • coaja de lamaie rasa
  • 4-500 g capsuni proaspete

Mod de preparare

Biscuitii si nucile se macina. Se adauga untul topit si se amesteca sa arate ceva de genul asta: Nu trebuie sa iasa o bila de aluat, pentru ca se mai umezeste compozitia si de la branza, deci nu exagerati cu untul.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil punem hartie de copt, apoi presam intr-un strat egal biscuitii. Amestecam bine cu un mixer branza cu ouale, zaharul, 250 ml frisca, vanilia si coaja de lamaie rasa. Este important sa rezulte o compozitie cat mai cremoasa, pentru a obtine un tort fin. Rasturnam in tava. Deasupra unei oale cu apa care fierbe (adicatelea la bain-marie), topim intr-un alt vas ciocolata, amestecand-o cu 100 ml frisca si o lingura de zahar. Dupa ce s-a topit toata o turnam deasupra branzei, dar nu intr-un singur loc. Putem apoi cu o lingurita sa ne jucam, facand niste forme. Bagam tortul in cuptorul incins la 170 de grade timp de 45 – 60 de minute (pana cand mijlocul nu mai este lichid). Este important sa folosim o temperatura mai mica de coacere pentru a nu avea crapaturi urate in compozitia de branza. Dupa ce se raceste trecem cu un cutit cu lama ingusta pe margine si o scoatem. Intindem un strat subtire de gem pe toata suprafata tortului.
Batem cei 200 ml frisca ramasi cu zaharul pudra. Asezam frisca pe margine cu o lingura . In mijloc umplem cu capsuni, lasand si cateva cu codite, pentru un strop de culoare.


Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie se serveste rece, ornat cu frisca si fructe proaspete.

Reteta de cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors