Cheesecake clasic

Cheesecake clasic este o reteta de prajitura care este foarte simlu de preparat. Contine pe langa crema de branza, oua, zahar si biscuiti si unt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g crema de branza
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 300 g biscuiti digestivi
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • o lingurita esenta de rom
  • 100 g unt

Mod de preparare

Intai de toatre se maruntesc bine biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu a unui ciocan de batut carne. Firmiturile obtinute din biscuiti se amesteca cu untul si se apasa apoi pe fundul unei tavi rotunde cu marginile detasabile. Se pune pentru 15 minute la rece.
In acest timp facem crema de branza.
Se amesteca galbenusurile cu crema de branza, zaharul si aromele, iar separat intr-un vas se bat albusurile spuma.
Cand am obtinut o spuma tare si una mestec omogen cu branza, le amestecam cu grija pe cele doua, dupa care varsam compozitia nou formata in tava pe fundul careia am facut blatul din biscuiti.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mic. Stingeti apoi focul, dar nu deschideti usa. Lasati acolo pana s-a racit, dupa care mai puneti in frigider pentru cateva ore.


Cand taiati folositi un cutit umezit. Se taie felii se se serveste ca desert, alaturi de ceai ori cafea.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors