Chec simplu cu lapte

Pentru chec simplu cu lapte se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pisat sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt proaspat
  • 225 g zahar pudra
  • 125 g lapte
  • 225 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Pentru chec simplu cu lapte se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pisat sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand. Se pregateste laptele rece si faina cernuta, in care s-a amestecat un pachet de praf de copt. Cand untul a cuprins bine galbenusurile si zaharul, se pune alternand lapte si faina, amestecand continuu. La sfarsit se adauga cele trei albusuri batute spuma. Se unge cu unt o forma rotunda de tort sau una dreptunghiulara, se toarna compozitia si se coace la foc bun. Checul se taie dupa ce s-a racorit.


Alt fel de chec se serveste dupa ce s-a racit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar

Abia acum reușesc să postez rețeta cu tortul pe care l-am făcut în iulie pentru ziua mea de naștere. Torturile pe...

Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide