Chec in doua culori este o reteta de prajituri delicioasa. Este doar una dintre multele retete de chec pe care le gasiti pe culinar.ro
Pentru pregatirea aluatului slbusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana ies o bezea. Galbenusurile se bat cu 1 lingura de zahar si uleiul. Peste albusurile batute se adauga galbenusurile, faina, praful de copt, coaja de lamaie-portocala. Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.
Compozitia se imparte in doua compozitii.
Intr-o compozitie se adauga cacao si scortisoara si se amesteca pana se inglobeaza cacao in aluat. In cealalta se adauga nuca de cocos. Se ung doua forme cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluaturile in forme si se coc cam 25 min. Dupa coacere si racire se scot din forme si se taie felii.
Crema:
Praful de budinca cu 2-3 linguri de zahar se dilueaza cu 2-3 linguri de lapte. Restul de lapte si zahar se pun pe foc, iar cand laptele fierbe se adauga praful de budinca diluat. Se amesteca cu telul sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se raceste. Dupa racire, budinca se amesteca cu untul si coaja de lamaie-portocala. Ciocolata alba si ciocolata lapte se taie marunt si se topesc impreuna bain-marie.
Asamblare:
Fiecare felie de aluat se unge cu crema si se lipesc,intercaland culorile. O felie cu cocos, o felie cu cacao. Se formeaza prajitura mai lunga sau mai scurta. Se monteaza prajitura pe un gratar, iar cu lingura glazuram prajitura cu ciocolata topita.
Tinem prajitura la frigider cam 1 ora, apoi o taiem in diagonala. Taiata astfel se vor vedea 2 culori pe aceeasi felie de prajitura.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post