Chec glazurat in doua culori

Pentru a prepara aceasta reteta de chec glazurat in doua culori sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, cacao, lapte, unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • cacao
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte fiert
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Ouale se separ. Albusurile se bat spuma, cu sare. Se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, faina. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se adauga cacao. Se ung 2 tavi si se adauga in una checul cu cacao, iar in cealalta checul simplu. Se pun la cuptor. Cand sunt gata, se scot si se taie felii.

Pentru a pregati crema, se fierbe laptele. Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu laptele. Se pun pe foc, la bain-marie. Se lasa la rece putin, apoi se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se taie o felie de chec alb, se pune  un strat de crema, in continuare o felie de chec cu cacao si tot asa pana se termina checurile.


Se face o glazura de ciocolata cu care se imbraca checul.

Alte retete recomandate:

Glazura de ciocolata

Tiramisu

Pasca fara aluat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors