Chec de marmelada

Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr. marmelada ( preferabil din comert )
  • 2 linguri apa
  • 2-3 linguri ulei
  • 220 gr. faina
  • 2 lingurite rase praf copt ( bicarbonat )
  • 2 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr. nuci taiate cu cutitul
  • 2 linguri stafide sau fructe din dulceata (facultativ)
  • ulei pentru uns forma de chec

Mod de preparare

Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecute prin faina. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara de cozonac cu ulei si faina in care se toarna compozitia.

Se incearca cu un pai daca este gata si catre sfarsit , daca este nevoie se acopera cu o hartie. Cand este coapta se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot , de preferinta a doua zi , se taie feli.
Pofta buna!

Reteta Chec de marmelada a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de dulciuri de post gasiti aici:

Cornuri cu dulceata (de post),

Mucenici de post,

Mucenici muntenesti (de post)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare

Nouă ne plac foarte mult supele creme și am încercat diverse combinații. Și aceasta ne-a plăcut foarte mult și...

Supa crema de mazare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide