Chec cu spuma de visine este un delicios desert de vara. Aceasta reteta de chec este foarte usoara, aromata si aerata, o alternativa la clasicele checuri.
Chec cu spuma de visine este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de visine dulci, fara samburi. Se bat albusurile cu zahar, dupa care se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita-rece totusi, iar la urma se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se pune compozitia intr-o tava de chec, captusita cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Pentru umplutura amestecati visinele cu zahar si doualinguri de apa. Se pun apoi la fiert circa 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se mixeaza cu blenderul si se lasa la racit. Siropul ramas de la visine se lasa pe mai departe la fiert pana ajunge de consistenta unui sos. Cu el se va stropi la final checul.
Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi. Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas checul cu spuma de visine se da la rece pana se incheaga crema.
Checul cu spuma de visine se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios