Chec cu spuma de visine

Chec cu spuma de visine este un delicios desert de vara. Aceasta reteta de chec este foarte usoara, aromata si aerata, o alternativa la clasicele checuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 g margarina sau unt
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 cana visine ( congelate sau proaspete)
  • 200 g smantana pt frisca
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 3-4 linguri zahar tos
  • 1 lingurita gelatina.

Mod de preparare

Chec cu spuma de visine este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de visine dulci, fara samburi. Se bat albusurile cu zahar, dupa care se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita-rece totusi, iar la urma se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se pune compozitia intr-o tava de chec, captusita cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Pentru umplutura amestecati visinele cu zahar si doualinguri de apa. Se pun apoi la fiert circa 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se mixeaza cu blenderul si se lasa la racit. Siropul ramas de la visine se lasa pe mai departe la fiert pana ajunge de consistenta unui sos. Cu el se va stropi la final checul.
Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi. Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas  checul cu spuma de visine se da la rece pana se incheaga crema.


Checul cu spuma de visine se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare

Daca luam o pauza ne relazam, dar nu oricum ci cu un mega sandvis dulce care poate fi...."Pachetelul vesel"

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide