Chec cu nuca

Se pune intr-un vas mai mare uleiul cu zaharul si se mixeaza pina sa dizolvat zaharul, apoi se adauga ouale, se amesteca continuu, apoi se adauga lapt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana (200ml) ulei
  • 2 cani zahar
  • 3 oua mari
  • 1 cana lapte
  • 21/2 faina
  • un pachet praf de copt
  • nuca
  • esenta rom
  • stafide
  • cacao

Mod de preparare

Se pune intr-un vas mai mare uleiul cu zaharul si se mixeaza pina sa dizolvat zaharul, apoi se adauga ouale, se amesteca continuu, apoi se adauga laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt, esenta. Se unge cu putin ulei o forma de chec mai mare, se tapeteaza cu faina si se pune jumatate din compozitie si puneti nuca taiata mai mare, stafidele, iar peste se pune usor restul de compozitie. Se coace la cuptor preincalzit la 200 grade, 1 ora si 15 min, dupa 45 min. se da cuptorul, la 170 grade se face proba cu scobitoarea.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

CORNULEȚE DE POST

O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei, cu ingredeinte ce sigur se găsesc în cămara...

CORNULEȚE DE POST
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide