Cataif cu frisca

Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g fidea
  • 400g zahar
  • 400g apa
  • 500g frisca
  • 1 esenta de rom
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor.

In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min.

Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust.

Se lasa sa se raceasca 1 ora.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă

  Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....

Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide