Cataif cu frisca

Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa la uscat, apoi se rasuces

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 gr faina
  • 2 oua
  • apa
  • sare
  • 200 gr unt
  • 400 gr frisca
  • Pentru sirop:
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 jumatate baton de vanilie

Mod de preparare

Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa la uscat, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taietei foarte subtiri. Se unge o tava cu unt, se intind in ea taietetii si se cresteaza cu un cutit cataiful, in portii. Se stropesc taieteii cu un topit si se pun la rumenit. Se stropesc apoi cu un sirop din zahar, apa si batonul de vanilie. Separat, se bate frisca si se adauga pestea ea 2-3 linguri de zahar pisat. Se scoate jumatate de cataif din tava, se intinde deasupra o parte din frisca, si se pune deasupra restul de cataif, in aceeasi ordine, cu taietura intre ele.


Se garniseste cu restul de frisca deasupra. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide