Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. S
Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. Se presara faina pe o planseta si se intind taiteii obtinuti, pastrandu-se la cald. Dupa ce s-au uscat, taiteii se rumenesc in unt incins.
Se amesteca zaharul cu un pahar si jumatate de apa si se fierb, pana se leaga siropul. Se adauga zaharul vanilat, se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se asaza taiteii. Se toarna siropul fierbinte deasupra si se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc moderat.
Dupa ce s-a racit, se taie cataiful in bucati, se asaza pe un platou si se orneaza fiecare portie cu frisca.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post