Cataif

Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri de rom
  • 350 g frisca
  • 50 g unt
  • sare

Mod de preparare

Se framanta un aluat pentru taitei din faina, doua oua si un praf de sare. Din acest aluat facem foi subtiri care se ruleaza si se taie cat mai fin. Se presara faina pe o planseta si se intind taiteii obtinuti, pastrandu-se la cald. Dupa ce s-au uscat, taiteii se rumenesc in unt incins.

Se amesteca zaharul cu un pahar si jumatate de apa si se fierb, pana se leaga siropul. Se adauga zaharul vanilat, se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se asaza taiteii. Se toarna siropul fierbinte deasupra si se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc moderat.
Dupa ce s-a racit, se taie cataiful in bucati, se asaza pe un platou si se orneaza fiecare portie cu frisca.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide