Carne cu smantana la cuptor

Taiem cubulete pulpa, cartofii, ceapa si frunzele de telina. Prajim in untura ceapa, adaugam carnea si prajim mai departe. Adaugam sarea, piperul, cim

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg pulpa
  • 20 dkg branza de oaie
  • 50 dkg cartofi
  • 3 linguri untura
  • 1 ceapa rosie
  • 4 foi de aluat foietaj
  • 2 legaturi de frunza de telina
  • Sare
  • Piper macinat
  • Cimbru (putin)
  • 2 dl smantana
  • 2 dl supa
  • Ulei pentru uns

Mod de preparare

Taiem cubulete pulpa, cartofii, ceapa si frunzele de telina. Prajim in untura ceapa, adaugam carnea si prajim mai departe. Adaugam sarea, piperul, cimbrul si putina supa si fierbem pana carnea devine moale. Prajim cartofii in putina untura si adaugam frunzele de telina maruntite, branza de oaie, jumatate din smantana si carnea condimentata. Foile de foietaj le ungem cu ulei, le indoim in doua si impartim amestecul obtinut anterior in mijlocul foilor, prindem marginile foilor in forma de traista, le legam cu sfoara si le pozitionam in tavi. Le stropim cu smantana ramasa si le coacem in cuptorul pre-incalzit la 160-170 de grade C.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide