Capsuni dublu-nvelite

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza sa fie fixate capsunile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 capsuni mari
  • 1 ananas
  • 100 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr ciocolata neagra de consum
  • 20 gr unt
  • 2 gr pasta de vanilie

Mod de preparare

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza sa fie fixate capsunile. Ciocolata si untul se topesc pe o baie de apa, la temperatura mica. In fiecare capsuna se introduce un element de fixare, care poate fi chiar o scobitoare. Se glaseaza fiecare capsuna cu ciocolata topita, in 1-2 straturi. Se fixeaza cu scobitoarea pe bucata de ananas si se da totul la rece. Smantana proaspata se bate la mixer, cu zaharul pudra pana se face frisca. La final se adauga vanilia, care va da aroma. cu o punga fara colt se orneaza platoul cu frisca. Daca aceasta este si ea rece, va ramane in forma care se doreste si nu va curge. Se decoreaza cu ciocolata rasa, pudra de cacao, fulgi de nuca de cocos sau alte decoratiuni.


Se serveste rece, taind felii din baza de ananas.

Alte retete:

Tiramisu Prajitura cu visine Chec pufos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide