Butterkuhen/Prajitura cu unt

1. Mixati toate ingredientele, ca sa obtineti un amestec omogen. Varsati amestecul intr-o tava (prevedeti o tava mai mare, caci creste) si puneti la c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar /cana
  • 250 gr. de smantana (crème fraiche)
  • 1 pahar/cana (mai gol) de zahar
  • 2 pahare/cani de faina
  • 4 oua intregi
  • 1 plic de vanillina
  • 1 plic d praf de copt
  • 1 varf de sare
  • migdale
  • esenta de lamaie (eu am pus coaja rasa)
  • Ingrediente pentru *siropul untos*: 125 gr unt
  • 1 pahar de zahar

Mod de preparare

1. Mixati toate ingredientele, ca sa obtineti un amestec omogen.

Varsati amestecul intr-o tava (prevedeti o tava mai mare, caci creste) si puneti la cuptor pentru 10 min la 200 °C.

2. Intretimp fierbeti la foc mic 125 gr unt, un pahar de zahar si 4 linguri de lapte, dupa ce s-a amestecat bine totul, si au trecut cele 10 min, scoateti din cuptor tava.

3. Varsati cu lingura amestecul de unt/zahar/lapte, si presarati cu migdale/amande lamele sau bucati( eu aveam mai grosolane). Deci am repus totul 10 min la cuptor si gata.
Pofta buna!

Reteta Butterkuhen/Prajitura cu unt a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu unt gasiti aici:

Rulada cu unt si cascaval ,

Chec cu unt si cacao ,

Crema de unt cu lapte .

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors