Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru rulouri;2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de lapte
  • esenta vanilie
  • o lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie
  • un praf de sare,
  • cca. 500 g faina(ca pentru cornulete)
  • crema;3 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • o lingura amidon de porumb
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

1.Se freaca ouale cu zaharul si uleiul,cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele,esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic. Impartim aluatul in doaua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm(in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt, cca. 15 min., la foc potrivit.

Se scot de pe forma cat sunt calde. 2.Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut. Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar. In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema.

Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou.Se pot pudra cu zahar pudra. Pofta buna!

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica