Se prepara inainte portocalele „confiate". Se taie in forma de patratele, se toarna apa calda (40c) peste ele si se lasa sa stea in apa timp de o ora pentru a scapa de gustul amar. Se scurg si se amesteca cu miere pentru cateva ore. Acestea se pot pastra intr-un borcan in frigider timp de o saptamana.
Faina de migdale se pregateste in Blenderul Oster Versa. In doar cateva minute se pregateste o faina ideala pentru un desert delicios. Ulterior se rastoarna faina intr-un bol si se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare, exceptand zmeura.
Jumatate din compozitie se preseaza si se niveleaza intr-o forma de sticla cu o inaltime de aproximativ 2–4 centimetri. Peste aceasta se rasfira zmeura, apoi se adauga deasupra restul de compoziție. Se niveleaza cat se poate de bine si se lasa la frigider timp de 10 minute – sau se poate portiona imediat, folosindu-se un cutit de unt, fara zimti. Se lasa vinul la fiert apoi la final cand se intra pe modul de mentinere la cald se scoate scortisoara.
Se taie in patratele si se orneaza dupa preferinta. Se poate folosi pentru decorat: zmeura, felii de nuca de cocos și glazura de ciocolata.
Consum si pastrare:
Este de preferat ca prajitura sa fie consumata proaspata, insa se poate pastra in frigider timp de una-doua zile, intr-un recipient de sticla cu capac.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post