Brownie cu capsuni si crema mascarpone vanilata

Brownie cu capsuni si crema mascarpone vanilata este o delicioasa reteta de negresa, incredibil de pufoasa si aromata. Crema de branza vanilata completeaza perfect aceasta prajitura de casa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente Brownie:
  • - 240 gr unt/margarina
  • - 80 gr ciocolata neagra
  • - 120 gr ciocolata cu lapte
  • - 500 gr dulceata de capsuni
  • - 150 gr zahar
  • - 100 gr zahar brun
  • - 4 oua
  • - 275 gr faina
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • - 200 ml frisca
  • - 125 gr mascarpone
  • - 1 lingurita rasa pudra de vanilie/semintele de la 1 pastaie

Mod de preparare

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema.

Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.

Pofta Buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours


Brownie cu capsuni si crema mascarpone vanilata se serveste rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce