Briose proaspete de dimineata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose proaspete de dimineata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, bicarbonat, stafide, fulgi de cocos, oua, aroma de vanilie, zahar, morcovi, scortisoara, alune, mar, ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • 3 oua
  • 2 lingurite aroma de vanilie
  • 1 1/4 cana zahar
  • 2 cani morcovi razuiti
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 cana alune/nuci macinate
  • 1 mar razuit
  • 1 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, fulgii de cocos, stafidele, scortisoara si nucile.

Bate spuma galbenusurile cu zaharul si aroma, apoi adauga morcovii si merele, iar la sfarsit adauga amestecul cu faina.

Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in aluat. Umple 2/3 din forme si pune la copt 25-30 de minute.

Pentru a evita spargerea spumei, adauga mai intai putin aluat la spuma, amesteca bine si adauga acest amestec la aluat.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu rom

Briose cu Bounty

Briose cu marmelada

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala