Briose pentru un mic dejun frantuzesc

Pentru a prepara aceasta reteta de briose pentru un mic dejun frantuzesc sunt necesare urmatoarele ingrediente: scortisoara, nucsoara, faina, lapte, unt, zahar, ou, praf de copt, sare.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cana unt sau margarina
  • ½ cana zahar
  • 1 ou
  • 1½  cana faina
  • 1½  lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ½ cana lapte
  • Deasupra:
  • ½ cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ cana unt topit

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si nucsoara alternativ cu laptele.

Se pune in forme 2/3 si se coace ~ 20-25 minute.

Se amesteca zaharul cu scortisoara.


Imediat dupa coacere, briosele se introduc in untul topit si apoi se dau prin zaharul cu scortisoara.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala