Pentru a prepara aceasta reteta de briose pentru un mic dejun frantuzesc sunt necesare urmatoarele ingrediente: scortisoara, nucsoara, faina, lapte, unt, zahar, ou, praf de copt, sare.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si nucsoara alternativ cu laptele.
Se pune in forme 2/3 si se coace ~ 20-25 minute.
Se amesteca zaharul cu scortisoara.
Imediat dupa coacere, briosele se introduc in untul topit si apoi se dau prin zaharul cu scortisoara.
De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala