Briose de toamna

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose de toamna sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, nucsoara, ghimbir, lapte, oua, unt, afine, mere, smochine, alune, zahar brun.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 1/4 cana lapte
  • 2 oua
  • batute usor
  • 1 cana unt topit
  • 1 cana afine
  • 1 cana mere curatate si razuite
  • 1/2 cana smochine taiate cubulete
  • 3/4 cana alune de padure prajite si maruntite
  • 3/4 cana zahar brun
  • 3/4 cana zahar

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca ingredientele uscate intr-un vas mai mare. Fa o adancitura in mijlocul lor si adauga laptele, ouale batute spuma si untul topit, apoi amesteca cu atentie.

Adauga fructele, alunele si zaharul. Toarna amestecul obtinut in forme si pune la copt 15-20 de minute.


Briosele aromate de toamna pot fi servite dupa ce se racesc putin.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala