Briose de primavara

Briose de primavara sunt decoratiuni delicioase pentru orice masa festiva, se pot prepara impreuna cu copii si aduc instantaneu buna dispozitie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140g unt foarte moale
  • 140g zahar brun
  • 3 oua medii
  • 100g faina
  • 25g amidon;
  •  
  • Pentru decor:
  • 600g zahar pudra cernut
  • 3 linguri de apa si 3 linguri suc de lamaie
  • colorant alimentar verde si roz
  • flori decorative de zahar.

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se aranjeaza 24 hartii pentru briose intr-o tava de copt. Se bat laolalta toate ingredientele pentru blat, timp de 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte compoitia in formele de hartie, astfel incat sa fie pe jumatate pline, apoi se da la cuptor 12-15 minute, pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
  2. Se amesteca zaharul pudra cu apa, pana cand se obtine o consistenta omogena. Se ung cu acest amestec 8 prajiturele. Restul de glazura se imparte in doua si se coloreaza in culori diferite. Apoi se ung cate opt prajituri cu glazura din fiecare culoare. La final, prajiturele se vor decora cu flori de zahar si se vor lasa sa se intareasca.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide