Briosele de ciocolata cu un "cuib" delicios de crema fina de unt tot cu ciocolata, decorate cu bomboane in forma de oua sau orice doriti sunt un dulce minunat si potrivit pentru masa pascala.
Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam untul moale dupa care si laptele cu ciocolata topita. Incorporam faina amestecata cu praful de copt precum si migdalele maruntite. Aluatul astfel format in turnam in formele de briose, dar nu pana sus, lasam loc de 1 deget.
Punem briosele de ciocolata in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute, se face testul cu scobitoarea.
Pregatim crema de unt:
Tot ce avem de facut pentru aceasta delicioasa crema de unt este sa mixam bine bine untul cu zaharul pana devine pufoasa si tot zaharul este topit. Adaugam cacao sau orice colorant si gata!
Punem crema de unt intr-un pos cu varful cel mai subtire, si decoram briosele racite facand ca un cos din crema de unt. Dam la frigider sa se intareasca, dupa care decoram cu oua din ciocolata sau alte decoratiuni dulci de Paste.
Servim briosele de ciocolata cu crema de unt pe masa de Paste alaturi de alte prajituri.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post