Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu vanilie, cocos si ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, fulgi de cocos, praf de copt, oua, zahar brun, lapte, vanilie, ciocolata menaj.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C, tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Taie ciocolata in bucati marunte. Amesteca faina cu fulgii de cocos, praful de copt, sarea si ciocolata.
Bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si aroma de vanilie. Bate spuma albusurile. Adauga la amestecul cu zahar, in cantitati mici, alternand, amestecul cu faina si laptele, iar la final spuma de albusuri.
Toarna aluatul in forme si pune la copt 15-20 de minute. Inainte de coacere pune cate o bucatita de ciocolata deasupra fiecarei briose.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Mega briose
Briose cu faina de malai si miere
Briose cu crema de branza
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post