Briose cu stafide

Incalzim cuptorul la 225-250 de grade C si ungem cu ulei formele de briose. Amestecam faina, zaharul, praful de copt, albusul de ou, praful de cacao,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri margarina
  • 20 dkg faina
  • 5 dkg faina
  • ½ lingura praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1 albus de ou
  • 2 dl lapte degresat
  • 10 dkg stafide
  • cuisoare macinate

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 225-250 de grade C si ungem cu ulei formele de briose. Amestecam faina, zaharul, praful de copt, albusul de ou, praful de cacao, condimentele macinate cu laptele caldut. Adaugam untul topit si stafidele. Turnam amestecul in forme. Coacem 20-22 de minute. Putem servi dupa cateva minute. Decoram cu zahar pudra.
Alte retete prajituri recomandate

Turta dulce

Pandispan visine

Prajitura de visine

Placinta cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se face omleta perfecta

Salutare si bine te-am gasit la o noua lectie de gatit ! Azi te-nvat cum se pregatesti omleta perfecta ! Iar pentru asta,...

Cum se face omleta perfecta
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala