Briose cu rubarba si capsuni

Briosele cu rubarba si capsuni sunt absolut delicioase! Capsunile dulci si aromate se potrivesc perfect cu rubarba acrisoara.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 gr rubarba taiata cubulete
  • 120 gr capsuni taiate jumatati si sferturi (sau alte fructe de padure
  • se pot folosi si congelate)
  • 240 gr zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 60 gr unt
  • 3 oua
  • 130 ml lapte batut sau kefir
  • vanilie
  • 80 ml ulei
  • 300 gr faina (preferabil de paine
  • 650
  • sustine mai bine fructele apoase)
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 190 grade.
Frecati untul cu zaharul, apoi puneti ouale si amestecati bine.

Adaugati vanilia, laptele batut sau kefirul, uleiul.

Separat amestecati faina cu praful de copt si sarea. Adaugati faina la compozitia lichida si amestecati doar atat cat sa se incorporeze (30 sec). Puneti si fructele si incorporati-le usor.

Turnati compozitia in forme de briose si coaceti 15-17 minute.

Serviti-le pudrate cu zahar.

Reteta de briose cu capsuni si rubarba a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti briosele cu capsuni si rubarba dupa ce s-au racit putin, pudrate cu zahar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors