Briose cu portocale si mac

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu portocale si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, faina, praf de copt, oua, smantana, ulei, suc de portocale.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1
  • 5 lingurita praf de copt
  • 1
  • 5 lingurita sare
  • 1/4 cana mac
  • 3 oua
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana ulei
  • 1/5 cana suc de portocale
  • 2 lingurite aroma de portocale sau coaja de portocala zaharisita

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade C, tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, sarea si macul (si coaja de portocala).

Intr-un alt vas amesteca ouale, smantana si uleiul, aroma de portocale, iar apoi amesteca cele doua compozitii.  Lasa la copt 25-30 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu inghetata

Briose cu sunca, condimentate

Briose italiene condimentate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...

Aperitiv placinta cu branza si spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala