Briose cu martipan si migdale

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu martipan si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, oua, zahar, migdale, frisca, faina, drojdie, pasta de martipan.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 100 g migdale macinate
  • 150 ml frisca
  • o lingurita aroma de migdale
  • 200 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 bucata (tija) pasta de martipan (de 200 g
  • umpluta cu ciocolata
  • rupta in bucati)

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste dinainte. Untul se bate spuma cu galbenusurile, zaharul, vanilia si se adauga, apoi, frisca si aroma de migdale. Faina se amesteca cu migdalele si cu drojdia.

Albusurile cu putina sare se bat spuma tare.

In pasta de unt, punem faina si, treptat, incet, putin cate putin, spuma de albusuri.

Aluatul se pune in forme, la mijlocul fiecareia infigem o bucata de martipan si lasam sa se odihneasca o jumatate de ora.

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.

In aproximativ 20 de minute, briosele vor fi coapte.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu multa ciocolata

Mega briose

Briose cu mere si cascaval copt

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post