Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu martipan sunt necesare urmatoarele ingrediente: martipan, faina, migdale, praf de copt, margarina, apa minerala, zahar brun.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Amesteca faina cu migdalele si praful de copt. Amesteca zaharul cu margarina si apa minerala, apoi adauga amestecul cu faina.
Pune cate 1-1 lingura de aluat pe fundul formelor si in fiecare forma pozitioneaza cate 1-1 biluta de martipan si acopera-le cu aluat. Lasa la copt 20 de minute.
Poti decora briosele cu cate o migdala.
Alte retete recomandate:
Briose de toamna
Briose cu mere si nuci
Briose cu vanilie, cocos si ciocolata
Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala