Briose cu marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, faina,unt, zahar, ou, praf de copt, lapte, nuca macinata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ cana unt sau margarina
  • ½ cana zahar
  • 1 ou
  • 1½ cana faina
  • 1½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ½ cana lapte
  • ½ cana nuca macinata
  • marmelada

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul. Ingredientele uscate se amesteca, apoi, alternand, punem laptele si untul.

Se pune in forme ~ 1 lingura de aluat, facem o adancitura in care punem o lingurita de marmelada si acoperim cu restul de aluat.

Se coc ~ 30-35 minute.


Cat sunt fierbinti, se ung deasupra cu unt.

Alte retete recomandate:

Mucenici moldovenesti

Pasca cu ciocolata

Ciocolata de casa

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala