Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu mac umplute cu budinca sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, budinca, tarate, faina, ulei, lapte, bicarbonat, praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, oua, zahar.
Prepara umplutura: fierbe 3,5 dl de lapte, iar in 1/2 dl de lapte ramas amesteca budinca si zaharul si toarna-le peste laptele fiert si fierbe-le pana la ingrosare. Lasa amestecul la racit. Incalzeste cuptorul la 180 de grade C, tapeteaza formele de briose cu hartie de copt.
Amesteca macul macinat cu taratele, faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara si nucsoara. Separa ouale, bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si adauga uleiul.
Incorporeaza incet in aluat amestecul cu faina si laptele.
Bate o spuma tare din albusuri cu putina sare si adaug-o incet la aluat. Toarna o lingura de aluat in forma, iar deasupra ¾ lingura de umplutura, iar apoi din nou aluat.
Pune la copt 15-20 de minute.
Pot fi servite dupa ce se racesc.
Alte retete recomandate:
Briose cu jeleu de visine
Briose cu nuca, ciocolata si vanilie
Briose cu ciocolata
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...
Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala