Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, faina, oua, margarina, gem de visine, praf de copt, scortisoara, zahar.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Se bate spuma untul cu zaharul si cu galbenusurile. Intr-un alt vas, se bat albusurile pana devin o spuma tare.
Faina se amesteca cu praful de copt, macul si scortisoara.
In untul batut, se pune gemul de visine si, apoi, amestecul de faina. Dupa aceea, se ia o parte mica din aceasta pasta si se amesteca usor cu albusurile spuma. Dupa ce s-a incorporat bine, se amesteca cu restul pastei (in acest mod, nu se va taia spuma de albus!). Aluatul se pune in forme si se coace 15-20 de minute.
Pe briose se pot pune visine din compot si, astfel, vor avea un aspect foarte placut.
Alte retete recomandate:
Briose in doua culori
Briose cu ciocolata
Briose minunate cu ciocolata
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...
Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala