Briose cu mac

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, faina, oua, margarina, gem de visine, praf de copt, scortisoara, zahar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 2 oua
  • 150 g margarina topita
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de gem de visine
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 100 g mac macinat (fara zahar)
  • 1 varf de lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Se bate spuma untul cu zaharul si cu galbenusurile. Intr-un alt vas, se bat albusurile pana devin o spuma tare.

Faina se amesteca cu praful de copt, macul si scortisoara.

In untul batut, se pune gemul de visine si, apoi, amestecul de faina. Dupa aceea, se ia o parte mica din aceasta pasta si se amesteca usor cu albusurile spuma. Dupa ce s-a incorporat bine, se amesteca cu restul pastei (in acest mod, nu se va taia spuma de albus!). Aluatul se pune in forme si se coace 15-20 de minute.


Pe briose se pot pune visine din compot si, astfel, vor avea un aspect foarte placut.

Alte retete recomandate:

Briose in doua culori

Briose cu ciocolata

Briose minunate cu ciocolata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala