Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: iaurt, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, zeama si coaja de lamaie.
Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se ung cu unt sau se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si, apoi, se adauga, pe rand, ouale (intregi!).
Intr-un alt vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Amestecul de faina se adauga, alternativ cu iaurtul, in pasta de unt (se incepe si se termina cu faina!).
Se pune, apoi, si coaja si zeama de lamaie.
Aluatul se pune in forme (doar pana la ¾ din nivelul formei) si se coace 10-12 minute.
Putem adauga in aluat 1,5 cana cu alune sau migdale si / sau 2 cani cu mac ceea ce le face si mai deosebite.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Briose cu mac umplute cu budinca
Briose cu caise
Briose cu bere
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala