Briose cu lamaie si iaurt

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: iaurt, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, zeama si coaja de lamaie.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1¼  cana cu unt
  • 2 cani zahar
  • 5 oua
  • 5¼  cani faina
  • ¾ lingura cu bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/8 cana praf de copt (~ 1
  • 5 pachete)
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 3½  cana iaurt natural
  • ¼ cana zeama de lamaie
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se ung cu unt sau se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si, apoi, se adauga, pe rand, ouale (intregi!).

Intr-un alt vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Amestecul de faina se adauga, alternativ cu iaurtul, in pasta de unt (se incepe si se termina cu faina!).

Se pune, apoi, si coaja si zeama de lamaie.

Aluatul se pune in forme (doar pana la ¾ din nivelul formei) si se coace 10-12 minute.

Putem adauga in aluat 1,5 cana cu alune sau migdale si / sau 2 cani cu mac ceea ce le face si mai deosebite.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Briose cu mac umplute cu budinca

Briose cu caise

Briose cu bere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala