Briose cu lamaie si ghimbir

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si ghimbir sunt necesare urmatoarele ingrediente: lamaie, ghimbir, unt, zahar, oua, lapte, bicarbonat de amoniu.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite de radacina de ghimbir tocata
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 4 lingurite aroma de lamaie
  • ½ cana unt
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 cana lapte

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Intr-un vas mai mare se bate spuma untul cu zaharul.

Se pun, pe rand, unul cate unul, ouale. Se adauga aroma de lamaie si ghimbirul.

Bicarbonatul de amoniu se pune in lapte (atentie: va incepe sa „fiarba”, facand multa spuma)

1/3 din faina se amesteca cu ghimbirul si aroma de lamaie. Se pune si restul de faina si laptele si se amesteca foarte bine.

Se pune aluatul in formele de briose si se coc 25-20 de minute.

In locul aromei de lamaie, se pot folosi 3 lingurite de coaja proaspat rasa si 1-2 lingurite de zeama de lamaie.


Dupa ce s-au racit pot fi servite.

Alte retete recomandare:

Briose cu martipan

Briose cu banane

Briose cu banane si iaurt

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala