Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si ghimbir sunt necesare urmatoarele ingrediente: lamaie, ghimbir, unt, zahar, oua, lapte, bicarbonat de amoniu.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Intr-un vas mai mare se bate spuma untul cu zaharul.
Se pun, pe rand, unul cate unul, ouale. Se adauga aroma de lamaie si ghimbirul.
Bicarbonatul de amoniu se pune in lapte (atentie: va incepe sa „fiarba”, facand multa spuma)
1/3 din faina se amesteca cu ghimbirul si aroma de lamaie. Se pune si restul de faina si laptele si se amesteca foarte bine.
Se pune aluatul in formele de briose si se coc 25-20 de minute.
In locul aromei de lamaie, se pot folosi 3 lingurite de coaja proaspat rasa si 1-2 lingurite de zeama de lamaie.
Dupa ce s-au racit pot fi servite.
Alte retete recomandare:
Briose cu martipan
Briose cu banane
Briose cu banane si iaurt
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala