Briose cu lamaie

Briose cu lamaie sau muffins cu lamaie este o reteta simpla de prajituri a carei preparare dureaza mai putin de 20 de minute. Pentru a face aceasta reteta de briose aveti nevoie de faina, lapte, lamaie, zahar, oua

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •3 oua
  • •100 g zahar tos
  • •50 g zahar farin
  • •150 g unt
  • •60 g iaurt
  • •2 linguri zeama de lamaie
  • •1 lingura cu coaja rasa de lamaie
  • •un praf de sare
  • •2 lingurite praf de copt
  • •200 g faina
  • Pentru decor:
  • •zahar farin
  • •zeama de lamaie
  • •colorant alimentar

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul tos.Cand au crescut si zaharul s-a mai topit, adaugam galbenusurile, untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie. Turnam aluatul in forma de briose ajutandu-ne de un pos.
Coacem briosele timp de 15-20minute in cuptorul incins bine inainte.
Dupa ce se racesc, le decoram cu glazura obtinuta din zahar farin amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie si colorant alimentar, de care avem preferinta.


Se servesc cu un ceai sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala