Briose cu ghimbir si portocala

Astăzi am decis să combin ghimbirul cu portocale, o combinație care îmi este dragă, atât în ceai, cât și în deserturi.

Portii
12
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri coaja de portocala rasa
  • 50 ml suc de portocala
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 250 ml chefir
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Într-o crăticioară, punem pe foc mic, ghimbirul împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să pe foc câteva minute, până ce zahărul se topeste complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească. Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou. Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant. La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade C,pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce