Briose cu faina de malai si miere

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu faina de malai si miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina de malai, miere, praf de copt, bicarbonat, miere, unt, oua, smantana, vanilie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana faina de malai
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana miere
  • 1/2 cana unt topit
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurita aroma sau extract de vanilie
  • 1/2 cana smantana

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas mai mic amesteca faina, faina de malai, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un vas mai mare, folosind un mixer, la viteza mare, amesteca mierea si untul. Adauga ouale si vanilia.

Amestecand la o viteza mica, adauga treptat amestecul de faina si smantana. Toarna amestecul in forme si coace 15-20 de minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Pandispan simplu

Prajitura cu visine

Tiramisu

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala